ZigZag 2

Imamo krilo za vas. Ne glede na to, ali ste strokovnjak za hitro jadranje ali novinec, boste med tremi razpoložljivimi velikostmi našli najboljše, kar vam najbolj ustreza. Za vas smo ustvarili ZigZag2!

ZigZag2 je krilo za prosto ali hitrostno jadranje, odvisno od njene velikosti pa jo lahko uporabljajo tako strokovnjaki kot amaterji. Zasnoval in testiral ga je Jean Baptiste-Chandelier, strokovnjak za tovrstna jadralna padala. Končna oblika in zasnova sta bila izpopolnjena v Dudek razvojnem odelku.

Glavne značilnosti ZigZag2:

  • Zmogljivost strmega spuščanja, ki omogoča vožnjo po strmih pobočjih
  • Dolge krmilne poti
  • Štiristranski dvižniki s trimerji
  • Izjemno robusten dizajn

Izbira velikosti krila glede na pilotske veščine:

  • 9m2: EXPERT – za zelo napredne, sposobne hitrejšega obvladovanja tehničnih postopkov hitrega spusta. Lahko se izkaže za nevarno za manj izkušene pilote. Možne so dinamične reakcije.
  • 11m2: VMESNO – za srednje izkušene, ki iščejo majhno in okretno krilo z veliko zabave.
  • 13m2: ZAČETEK – za začetnike, enostavnejše (gladki zavoji, bolj stabilno krmiljenje).

KRATEK PRIROČNIK

Trimerji:

Z zaprtimi trimerji je krilo za 80% običajne uporabe (robustna zasnova, stabilna smola, mehkejše krmiljenje, boljša zmogljivost za letenje, že lepo strma potapljaška zmogljivost). Priporočljivo je, da trimerje sprostite le, če imate dovolj izkušenj, če želite leteti manj in smučati na strmih pobočjih ali biti hitrejši (bolj dinamičen korak, manj zmogljivosti za vzlet).

Polnitev krila:

Če želite začeti vožnjo s hitrostjo vožnje, vam ni treba vzeti vodilnikov A, samo pustite majhen pritisk na kontrolnike in začnite smučati. Krilo bo z lahkoto prišlo čez glavo, ne da bi se nagibalo okrog.

Smučanje pod krilom:

Krilo nudi dobro natančnost krmiljenja za enostavno kombinacijo smuči in smeri krila. Prav tako je lahko radikalno spremeniti smer, pravzaprav je to najboljše, kar lahko naredite. Z “nosnim” refleksom (poseben profil, ki je razvit samo za hitrostno vožnjo) krilo ostane trdno tudi v primeru nenadnega izpraznjevanja.

Vzlet:

Ko imate dovolj hitrosti, ste pripravljeni na vzlet, samo zavrite (simetrično!) in vzletite. Zavorni kot lahko enostavno spreminjate. Dvignite roke za hitrost in nizko zmogljivostno letenje ali pa uporabite zavore za počasnejši let z boljšo zmogljivostjo (optimalen položaj zavore je približno 30 cm potegnjen).

Obrati:

Obračate lahko tako, kot želite, da je počasen ali dinamičen. Pazite na višino, saj lahko v ostrih zavojih hitro izgubi višino. Krilo ima dolg odmik, tako da ne boste tvegali, da boste ustvarili nekaj nezavednega vrtenja ali stebra.

Pristanek:

Za dobro, mehko pristajanje s tem krilom je zelo pomembno, da uporabite celotno dolžino razpoložljivega zaviranja. Dobra ideja je imeti dodatna hitrost pri pristanku, tako da boste lahko imeli lep pristanek.

ZigZag2 ni namenjen striktnemu letenju, vključno z akrobatskim letenjem.

Začetnik, ki je začel svojo hitrostno kariero, bi moral opraviti svoje prve vožnje na 13 m2 krilii z zaprtimi trimerji. V takih nastavitvah se bo krilo obnašala predvidljivo, z obvladljivo hitrostjo in predvidljivimi reakcijami. Med vožnjo sledi krmilnim vhodom in z lahkoto uskladi smer z smuči. Tudi v obratih ne bi smelo biti težav, saj ne prehiteva smučarja.

Z naraščajočimi izkušnjami lahko postopoma odprete trimerje. Postopoma naj bi dosegli višje hitrosti, kar zahteva natančno krmiljenje (zlasti v smeri vrtenja med smučanjem). Potrebna je tudi večja sila krmiljenja, vendar v zraku ni težav. Nazadnje, ko začutite, da ste obvladali trenutne nastavitve, popolnoma odprite obročke. Bodite pozorni, saj je to tisto, kjer boste šli do meja – ZigZag2 ne oprosti nobenih napak pri smučanju s polno hitrostjo. Majhni čudež: popolna orodja zahtevajo spretne uporabnike.

Na splošno je ZigZag2 podoben standardnemu jadralnemu padalu. Njegova notranja zgradba je V-oblike, ki podpirajo drugače prosta rebra in povzročajo gladko zgornjo površino z neoviranim širjenjem notranjega tlaka. Velike odprtine celic omogočajo enostavno napihovanje in začetek vožnje. Štiristranski dvižni vodniki so opremljeni z obrezovalniki.

ZigZag2 ostaja stabilen med sunki in tako ponuja lepo alternativo za piljenje vaših spretnosti, ko je uporaba standardnega jadralnega padala nevarna ali sploh ni mogoča.

Za dodatno udobje smo jadralno padalo opremili s krmilnim ročajem ACT (nastavljivo udobno preklapljanje) z žogo in linijo.

Speedriding je v bistvu smučanje (ali deskanje na snegu), obogateno z uporabo krila z zmanjšano zmogljivostjo, ki je sposobna dvigniti smučarja za kratek čas. Če padalec upravlja s krilom bolje, bo naredil veliko daljšo pot. V tem smislu bo porabil veliko več časa v zraku kot na smučeh, s čimer bo postal precej hitrejši letalec kot hitri smučar.

POZOR: Hitrostne vožnje so tehnično težki in potencialno nevarni športi. Zahtevajo dobro smučanje in vsaj osnovne spretnosti padalstva. Od vas se pričakuje, da boste ohranili vse varnostne postopke, ki izhajajo iz smučanja in jadralnega padalstva. Opravljanje teh športov na rednih smučiščih odsvetujemo, saj so lahko nevarni za druge smučarje. Poskusite najti nekaj inštruktorjev, da bo vaše usposabljanje varno in učinkovito.

Barve

ZigZag 2 – 9

ZigZag 2 – 11

ZigZag 2 – 13

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!