NEMO 4

To krilo vam bo odpustilo veliko vaših napak in vas pripravilo na nadaljnje faze pridobivanja znanja letenja z jadralnim padalom. Omogočilo vam bo, da boste lahko preživeli več ur brez stresa v termiki, cross-country in motornem letenju, za razumno ceno.

Najbolj očitna sprememba v novem Nemo 4 je njen videz. To je prvo jadralno padalo z novo barvno stukturo, imenovano “Tri razpoloženja” – Harmony, Energy, Passion.

Na zahtevo inštruktorjev jadralnega padalstva smo za 5 kg povečali EN / LTF obremenitve v dveh najbolj priljubljenih velikostih, 23 na dovoljeno obremenitev 55-80 kg in velikost 25 na 70-95 kg. Ta majhna sprememba je omogočila šolam jadralnega padalstva lažjo umestitev tečajnikov na  primerno velikost padala.

Uvedli smo druge manjše spremembe, ko so na primer vrnitev na 100% Edelrid vrvice, sprememba barve v nekaterih linijah in prilagoditev proizvodnega cikla najsodobnejšim tehnologijam, ki se uporabljajo v naši tovarni.

Nemo 4 je certificirano zabavno jadralno padalo razreda EN-A, z modernim dizajnom, dobrimi performancami in veliko mero pasivne varnosti. Od prejšnjega Nema se razlikuje po boljšem drsnem razmerju, okretnosti in še enostavnejšemu vzletu. Namenjeno je začetnikom in novim neizkušenim pilotom – lahko se uporablja za trening, vitlanje in motorno letenje.

Padalo je triplastno. Opremljeno je s tehnologijo Dudek Flexi Edge, kar pomeni da ima padalo všite trde paličice, na robovih, kar omogoča večjo trdnost krila. Razvoj Nema 4 vključuje trenutne izkušnje, pridobljene pri oblikovanju in testiranju prototipov tri- in dvo linijskih visokozmogljivih jadralnih padalo.

Notranje ojačitve, strukturne palice in mini rebra zagotavljajo natančno reprodukcijo in stabilizacijo krila med letom. Tri linijsko vrvišče za zmanjšanje zračnega upora povečuje zmogljivost krila. Mini rebra na zadnjem robu omogočajo večjo vitkost z minimalnim balon efektom. S tem  dosežemo boljši obtok zračnega toka. Vse te rešitve so rezultat za izjemne zmogljivosti krila v svojem razredu, ki pa še vedno izpolnjujejo stroge zahteve varnostnega razreda EN-A (tako imenovanega razreda  “zgornji A”).

Pri oblikovanju Nema smo se osredotočili na brezkompromisno pasivno varnost. Pri oblikovanju smo vložili veliko truda v varnost letenja, učinkovito krmiljenje, enostavno upravljanje in privlačen izgled jadralnega padala.  Z naprednim inženiringom v podjetju Dudek pod vodstvom Piotra Dudeka so skozi leta razvoja in oblikovalskih izkušenj ustvarili popolnoma stabilno jadralno padalo, idealno za vsa pilotova pričakovanja v tem razredu.

CERTIFIKATI

Vse velikosti so uspešno prestale certifikacijske postopke in imajo varnostni certifikat EN / LTF A kategorije.

VZLET

Vzlet je precej enostaven. Z le nekaj vaje dvig kupole s pomočjo A nosilnih trakov ni potreben, saj se krilo dvigne samo in nima tendence prehitevanja pilota.

UPRAVLJANJE

Nemo 4 je odzivno in okretno krilo, ki se brez težav odziva na vse akcije pilota. Krmiljenje je lahkotno in prijetno, odzivnost komand se povečuje  sorazmerno s potegom le teh. Če dodate nekaj prenosa teže, postanejo zavoji hitrejši in močnejši.

OBLIKA

Sklop oblikovalskih orodij Canopy Shape Guard učinkovito stabilizira krilo vzdolž celotnega razpona in praktično odpravlja bočno nihanje krila. Spodaj boste našli kratek opis njegovih komponent.

Nemo 4 ima eliptično krilo z rahlo zaobljenimi konicami. Celice so razdeljene na dva dela, rebra so dodatno podprta s sistemom VSS (V-oblikovane opore). Takšna zasnova zagotavlja gladkost zgornje površine, boljšo porazdelitev obremenitve in kar je zelo pomembno, čim manjša dolžina nosilnih vrvic.

Na spodnji površini je v notranjosti krila vgrajen sistem RSS (Reinforcing Strap System) – samostojna ojačitev armaturne mreže in ojačitev celotnega krila. Te ojačitve so narejene iz trakov iz blaga.

Profil krila temelji na DOA (Dudek Optimized Airfoil) tehnologiji. Zasnovan je bil na osnovi naših izkušenj s prejšnjimi in sedanjimi modeli, nato pa je bil zasnovan z namensko CFD programsko opremo.

Točke obešanja so ojačane z lepljeno tkanino, obremenitve pa se enakomerno razporedijo v tri ravnine: navpično skozi rebra, diagonalno skozi sistem VSS in vodoravno skozi sistem RSS.

Medcelične odprtine so narejene pod OCD sistemom (Optimized Crossports Design), skrbijo za optimalno razporeditev med linijami v rebrih. Takšne odprtine zagotavljajo učinkovito porazdelitev tlaka v krilu in njegovo hitro polnjenje.

Nemo 4 je narejen s Flexi-Egde tehnologijo. Vodilni rob je zaprt za pretok zraka, njegova natančna oblika pa je okrepljena z lepljenimi tkaninskimi ojačitvami, ki vsebujejo sintetične palice. Palice naredijo vodilni rob trdnejši in bolj gladek, kar proces vzletanja poenostavi, prav tako pa ščitijo krilo pred deformacijami pri visokih hitrostih.

Vhodi za zrak so nameščeni na spodnji površini blizu vodilnega roba tako, da ostane maksimalna tlačna točka na območju, ki zajema čim večji vpadni kot padala. Padala so zasnovana in proizvedena  v Shark-nosni tehnologiji, kar pomeni specifično, konkavno obliko armiranega profila na sprednjem robu (ime izhaja iz same oblike, ki spominja na nos morskega psa). Zaradi takšne oblike so lahko vhodi manjši in so pomaknjeni nekoliko nazaj, tako da vodilni rob ostane nemoten in omogoča gladko zračnost. Notranji tlak v krilu ostane stabilen v širšem območju hitrosti. V vsakodnevnem letenju to pomeni večjo odpornost na termične stebre (npr. pri termiki) in kolapse pri visokih hitrostih.

Na krilih so dodatne odprtine ACS (avtomatske čistilne reže), ki avtomatsko odstranjujejo umazanijo iz notranjosti krila.

Natančna izbira sodobne tkanine in oblikovalskih idej je zagotovila, da je Nemo 4 zelo trpežen. Vsi uporabljeni materiali prihajajo iz oštevilčenih serij, vsaka proizvodna faza pa se lahko preveri do identifikacije posameznega delavca in nadzornika.

Nemo 4 je izdelan v novi tehnologiji z uporabo natančnega laserskega obdelovanja. Celoten proizvodni proces poteka na Poljskem pod budnim očesom samega oblikovalca in zagotavlja največjo evropsko kakovost.

Jadralno padalo je izdelano iz blaga podjetja Dominicotex in Porcher

Barve

Energy

Harmony

Passion

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!