FREEWAY XX

Freeway XX je nova generacija originalnega FreeWay – pri zasnovi obeh je sodeloval Jean Baptiste-Chandelier, tako da je specializirano za freestyle / akrobatsko letenje. Namenjeno je pilotom, ki jim je že udobno v zraku in želijo nadaljevati. Kar se tiče specifičnosti, se nahaja med freestyle krilom ( leti bolje in je bolj obvladljivo)  in čistim akro krilom (v tej primerjavi je varnejše, vendar ne tako okretno). Ker še ni takšnega razreda, ga zaenkrat imenujemo “free way “ (“svobodna pot”).

Za koga je Freeway XX

FreeWay XX je majhno univerzalno jadralno padalo namenjeno pilotom, ki se želijo naučiti akrobatskega letenja, ne da bi  pogrešali zmogljivosti kot jih imajo tipična akro krila. FreeWay XX je dovolj vsestranski, da ga lahko z nekaj termike uporabljate za majhne XC lete, poskusite akrobacije in se zabavate na sipinah.

OBLIKA IN STRUKTURA

Cilj zasnove FreeWay XX je bil piljenje akrobacijskih manevrov, da bi se jih bilo mogoče enostavno naučiti in prav tako razmeroma enostavno izvesti, brez “nenadne prekoračitve meje”.

Hkrati mora leteti z razumno zmogljivostjo in z lahkoto ostati v zraku, bodisi v termičnem ali dinamični dviganju. Da bi to dobili, smo morali izpolniti več pogojev:

  • dobra stabilnost pri dinamičnem vrtenju,
  • kratko premikanje komand za natančno in enostavno kontrolo dobrega obnašanja krila pri osnovnih akro manevrih (helikopter, dinamični manevri itd.).

FreeWay XX hkrati zagotavlja zabavo in varnost . Da bi ga lahko to dosegli v zelo širokem razponu teže (55-100 kg), smo  izbrali majhne velikosti za dinamično obnašanje in ohranili skromno vitkost.

Celotna kupola jadralnega padala je bila zasnovana po našem CSG (Canopy Shape Guard) sistemu, ki združuje več podsistemov, kateri zagotavljajo izjemno koherentno in trajno krilo.

FreeWay XX ima eliptično obliko z rahlo nazaj pomaknjenimi konci krila . Komore so razdeljene v dve celici, rebra pa so dodatno podprta z VSS sistemom. Takšna konstrukcija  zagotavlja gladko površino in natančno reprodukcijo krila po celotnem razponu,

boljšo porazdelitev obremenitev in kar je še pomembneje, minimalno število obesnih točk.

Na spodnji površini je uporabljen sistem RSS (Reinforcing Strap System), tako je krilo bolj togo in stabilno. Ojačitve so sestavljene iz tekstilnih trakov.

Freeway XX je izdelan v tehnologiji Flexi Edge. Vodilni rob je zaprt za dovod zraka in njegova oblika je natančno podprta z ojačanimi iz laminirane tkanine z dodatnimi sintetičnimi palicami..

Odprtine celic se nahajajo na spodnji strani krila, blizu vodilnega roba.

Za vzdrževanje zadostnega zračnega tlaka v krilih med akrobatskimi manevri smo zasnovali inovativne ventile na odprtinah celic. Oblika in položaj teh ventilov sta zelo pomembna za ohranitev tlaka v krilu, zato sta skrbno in premišljeno zasnova.

Krilo je opremljeno z režami za avtomatsko čiščenje (ACS), ki avtomatsko odstranijo umazanijo.

Skrbno izbrana kombinacija sodobnega dizajna in najboljših materialov zagotavlja, da ima Freeway XX trpežnost in trajnost. Vsi uporabljeni materiali prihajajo iz registriranih serij in vsaka proizvodna faza se lahko preveri (od identifikacije posameznega delavca do inšpektorja za kakovost).

Freeway XX je izdelan z uporabo natančnega laserskega rezalnika. Celoten proizvodni proces poteka na Poljskem pod strogim nadzorom Piotr Dudka, za zagotavljanje najvišje evropske kakovosti.

Barve

Air

Earth

Fire

Water

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!