Run&Fly

Čas je, da vam povemo več o podrobnostih najlažjega krila na svetu – Run & Fly.

Run & Fly je revolucija! Izdelali smo prvo krilo pod 1 kg (986 g), kar pomeni, da je najlažje in najbolj kompaktno krilo na svetu. To je veliko bolj intuitivno kot običajeno jadralno padalo, po dostopni ceni.

Run and Fly ni tipično krilo: ima en sloj(monoskin). Zato je lažji in veliko stabilnejši od običajnega jadralnega padala, kar omogoča varno vzletanje, odlično manevrsko sposobnost pri letenju in gladke pristanke. Dobrodošli v nov svet!

Projekt, ki so ga oblikovali JB Chandelier, Team Dudek in Jacques Peugeot (inženir za dimenzioniranje letal), v tesnem sodelovanju s podjetjem Porcher Sport, je bil projekt Run & Fly pravi izziv za nas. Odločili smo se, da bomo postavili zelo agresivne cilje, da bi lahko predstavili resnično drugačen, izjemen izdelek. Glavne specifikacije so bile skupna teža pod 1 kg (interno ime projekta je bilo 999gr), pri čemer sta hitrost in flare primerljiva s standardnimi krili. Tudi krilo je moralo biti cenovno dostopno, da bi širši javnosti omogočili dostop do neba. S tako ambicioznim ciljem smo vedeli, da ne moremo preprosto “narediti še enega samega monoskina”: morali smo razmišljati izven ustaljenih smernic. Posledica tega je bila, da smo za Run & Fly potrebovali ure in ure inženirskih pogovorov, razprav, analiz, primerjav in numeričnih simulacij, potem pa dopolnjevanje z veliko testi letenja in obremenitvami.

Konec koncev se je izkazalo, da je krilo preseglo naša pričakovanja. Največje težave s površino so bile odpravljene; Run & Fly ima dobro hitrost, lepo pristajanje in ponuja veliko zabave. Poleg doseganja naših ciljev smo dosegli tudi dobro drsno razmerje – okrog 7. Čeprav se navadno izognemo objavljanju drsnega razmerja naših jadralnih padal, ker je ta parameter včasih predmet manipulacije, smo naredili izjemo z Run & Fly. Potencialnim pilotom želimo dati vsaj grobo razumevanje, kaj lahko pričakujejo od dejstva, da takšno inovativno krilo obstaja.

Je izjemno lahko, tako da lahko krilo na hrbtu nosite med vožnjo ali plezanjem, ne da bi opazili tovor. Je tako kompaktno, da se prilega v 4-litrsko vrečko. Run&Fly je kot nalašč za pohode, hike & fly ter potovanja, ali pa kot drugo krilo, ki ga boste vedno imeli s seboj (z lahkoto ga lahko spakirate v ročno prtljago med potovanjem z letalom).

Run & Fly ima odlično stabilnost in  intuitivne lastnosti upravljanja, zaradi česar je krilo zabavno in enostavno za letenje.

Sedež ni del krila (set).

Vsebuje:

  • D Zavorni sistem: za boljšo praznjenje med pristankom
  • sprednja cev: napihljiv vodilni rob: za podporo pri višjih  hitrostih
  • 3 v 1 panel: delno integrirane plošče za optimizacijo teže in boljše pristajanje
  • High Speed System – za dosego dobre hitrosti med letom, hkrati pa ohraniti varnostne in dobre parametre pristanka
  • Brake Elastic Attachment – elastični element, ki pritrjuje ročaje na trakove / črte (namesto magnetov)
  • Auto Pitch Control – krilo ostane nad vašo glavo brez nadzora pilota (med vzletom in letom)

Barve

Aether

Air

Water

Earth

Fire

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!