COLT 2

Colt 2 je zasnovan z mislijo na izkušene pilote, ki imajo radi nove izzive, vendar cenijo varnost in čisto veselje za letenje.

Dolgo smo izboljševali krilo, da bi lahko predstavili okretnost in zmogljivost razreda D skupaj z varnostjo razreda C in enostavnim upravljanjem. Optimalno ravnovesje pasivne varnosti in učinkovitosti prvotnega Colta se je v tej različici še izboljšalo.

Prvotni Colt je bil nadgrajen s sodobnimi rešitvami, ki so bile preizkušene na krilu Coden:  Shark Nose in tro-sekcijskimi palicami (Dudek FlexiEdge tehnologija). Tudi konci krila so bili spremenjeni. Profil krila Colt 2 ima kljub visokemu razmerju med vzgonom in uporom nekatere lastnosti refleksnega profila, ki se optimalno uporabljajo za razred jadralnega padala in njegovo

predvideno uporabo ter učinkovitost. Razmerje je bilo skrbno uravnoteženo, da bi lahko v celoti izkoristili prednosti novih idej, obenem pa ohranili najbolj optimalen delež pasivne varnosti in učinkovitosti, za katerega menimo, da je najboljši v tem razredu.

Notranje ojačitve, integralne palice in mini rebra poskrbijo za natančno reprodukcijo in stabilnost krila. Skrbno načrtovana in preoblikovana trosekcijska oblika ustvarja izrazito manjši upor, s čimer se je izboljša splošna zmogljivost krila. Mini rebra na zadnjem robu ohranjajo obliko in zmanjšujejo baloniranje, zato je pretok zraka veliko boljši. Vsi ti koncepti prinašajo izjemno zmogljivost – jadralno padalo jima fineso, ki jo lahko najdemo le med krili z veliko večjo vitkostjo, poleg tega pa je hitro in enakomerno pri pospeševanju. Colt 2 se obrne gladko in poslušno, omogoča vam , da z lahkoto ostanete v šibkih in ozkih termičnih stebrih.

Kot pri drugih naših jadralnih padalih, nosilni trakovi Colt-a 2 predstavljajo popoln, udoben in skrbno premišljen “nadzorno ploščo”, ki temelji na ozkih (12 mm) aramidnih nosilnih trakovih.

Mehke in nastavljive upravljalne ročke z magneti, katere so bil zasnovani za Colt 2, bodo zelo cenjene med dolgimi leti.

Colt 2 se proizvaja v novi tehnologiji,z zmogljivostjo natančnega laserskega rezalnika. Vse proizvodnje faze so izvedene na Poljskem in so zaključene pod strogim nadzorom samega oblikovalca, kar zagotavlja največjo evropsko kakovost.

Barve

Air

Earth

Fire

Water

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!