Report’Air

Obstaja veliko pilotov, ki hvali naše stalne izboljšave, kar ima za posledico še bolj gladko fuzijo stabilnosti refleksije z boljšo okretnostjo, lažjim vzletom in večjo hitrostjo. Vsi Nucleoni imajo to. Obstaja pa tudi veliko pilotov, ki pogrešajo legendarno, brezkompromisno stabilnost prvih refleksnih kril. To so predvsem strokovnjaki, ki morajo sprostiti zavore in se ukvarjati z dejanskim delom v zraku. Na seznamu so fotografi, patruljne službe, skupine za iskanje in reševanje, ustvarjalci filmov, vojska, gozdni stražarji, novinarji, popotniki, znanstveniki, upravljalci cest…. in nenazadnje – obstajajo redni piloti, ki se želijo prepustiti čistemu razgledu brez stresa.

Skladno s tem smo se pri razvoju Report Air krila osredotočili na ponovno ustvarjanje te legendarne stabilnosti, tako da lahko z letenjem dobesedno občutite mir in zaupanje, ki ga oddaja. Jadralno padalo se premika, kot da je na tirih. Istočasno smo vložili veliko truda v dovršen vzlet – zdaj je to lahko in enostavno izvesti tako v brezvetrju, ko je dvig kupole težje izvesti in pri močnem vetru, kjer je krilo težje izravnati. Hitrost pri sproščenih trimerjev je tudi zelo dobra – primerljiva z nukleonom XX.

Ker si prizadevamo popolnost, smo povabili enega najboljših fotografov, ki letijo, Kacper Kowalski (večkratni zmagovalec World Press Photo s fotografijami, ki temeljijo na jadralnih padalcih), da sodeluje z nami. Kacper nas je seznanil s seznamom idealnih funkcij, ki bi jih moralo imeti krilo, nato pa je še testiral več lastnosti krila pri različnih vremenskih razmerah. Njegove pripombe so imele velik vpliv na prototip Report Air-a.

Naše sodelovanje ni bilo omejeno le na tehnične podrobnosti. Ko je videl barvno zasnovo štirih elementov, ki so bila pripravljena za Report’air, nas je Kacper – kot arhitekt s strokovnim usposabljanjem in umetniški pilot po značaju – prepričal, da smo pripravili tudi omejeno Ko-Ka verzijo, kolekcijo 10 edinstvenih kril. Barvna shema KoKa se zgleduje po nedavnih Kacperjevih fascinacijah s konstruktivizmom. Vsako od kril KoKa ima svoje barve in se prodaja po posebni ceni, pri čemer je 1000 € namenjenih dobrodelnemu cilju: poljska humanitarna akcija. Na voljo je samo v velikosti 26.

Barve

Earth

Fire

Air

Water

Limited Edition KOKA

Koka 01

Koka 02

Koka 03

Koka 04

Koka 05

Fotogalerija

Povpraševanje

Pošlji nam vprašanja, naročila, kontaktirajte nas brez zadržkov!

Prijavi se na E-novice

Prejmi vse novosti in nore popuste na svoj e-poštni naslov!